Saturday, October 27, 2012

Terapi Ion Rendam Kaki ~

Assalamualaikum . :)

Alhamdulillah hari ini Allah masih beri peluang untuk aku hidup lagi .
dan pada hari ini aku dan keluarga aku pergi berjalan-jalan dari Pengkalan Hulu ke Baling .
pada mulanya kami semua pergi ke Baling untuk berjalan-jalan di Pekan Pagi Baling .
Dekat situ ramai orang menjual berbagai-bagai seneka tok nenek . :p
daripada keperluan dapur , berkebun , keperluan asas seperti baju-baju dan macam-macam lagi yang selalunya korang semua dapat bila pergi ke pasar-pasar dekat tempat korang .
Mula-mulanya aku bawak tok aku berjalan-jalan naik kerusi roda . kami semua saja usik tok suruh dia jadi USOP WHEELCHA ! hahahahah kemudian dalam pada berjalan tu tak sah kalau tak beli apa-apa kan ???
dekat situ aku ayat mak aku untuk beli seluar Aladdin (tak tahu nama seluar tu so ikot suka aku la nak panggil apa :p ) ... seluar ni untuk aku cukup2 je la dan seluar tu aku pakai dalam rumah je ... hehehe . tapi bagi sesiapa kaum HAWA yang rendah dan teringin untuk bergaya dengan memakai seluar Aladdin ni di alu-alukan untuk membelinya . harga yang murah dan kain yang sangat sejuk dan lembut . hanya RM10 sahaja sehelai . dan coraknya juga membuat mata aku menarik perhatian untuk membelinya . hehehehe jemput-jemputlah tengok seluar yang aku beli ni . :)

~ Seluar Aladdin 1 ~

~ Seluar Aladdin 2 ~

biasa-biasa je seluar ni . kalau sesiapa yang tak berkenan shopping kita beralih pulak kepada rawatan badan . rawatan ni terletak di Batu 7 di Baling, Kedah . bagi sesiapa yang tak tahu rajin-rajinkanlah diri tu pergi dan bertanya penduduk kampung dekat situ . :) baiklah aku teruskan lagi . HJH CT SOFFAN BAROKAH (MAK LONG) ataupun di kenali dengan nama TERAPI ION RENDAM KAKI . rawatan ini merupakan terapi moden yang bertujuan membersih tubuh dari toksin tanpa menggunakan sebarang ubat-ubatan . 
baca selanjutnya untuk memahami cara rawatan ni berfungsi :

"Sistem terapi pembersih ion menghasilkan ion-ion positif dan negatif didalam air yang mengalir didalam tubuh secara automatik dan berenergi mencipta keseimbangan dengan memecah, mengeluarkan toksin, bahan buangan metabolisma dari tubuh melalui liang-liang di telapak kaki, perubahan warna ionisasi membuktikan pengeluaran pembuangan toksin, zat-zat partikel dari bahagian tubuh yang telah di ionisasi ."

haaaaa .. kalau nak tahu apa kelebihan terapi ni tengok kat bawah ni pulak . :)
(maaflah kalau gambar tak berapa nak clear . kamera murah . )



rawatan ini aku tak lah cakap ia menjamin semua ni berlaku tapi InsyaAllah berkesan . kita cuma berusaha tapi Allah yang menentukan segala-galanya . :)
sekarang kita tengok pulak hasil yang berlaku pada aku dan keluarga aku . bagi yang penggeli aku sarankan janganlah tengok ketika sedang makan . heheheh

~ ni rawatan awal-awal ~
: haaa .. awal-awal nak masuk kaki dalam air ni dia akan masukkan sesudu garam lebih kurang macam tu la . kemudian dia masukkan bekas yang berisi electrod (mungkin) dan disambungkan dengan dua wayar positif dan negatif . wayar ni di sambungkan terus kepada AC source . heheheh lagi lama aku cerita lagi banyak masuk bab2 elektrik nanti . :p :

~ sesudah rawatan ~
: gambar ni betul-betul selepas kotak tu di angkat ketepi . banyakkan kotoran dalam badan aku . huhu :

ni perbezaan antara aku dan tok aku .... :p 

~ kiri atok & kanan aku ~
: nampaknya yang muda lebih banyak berpenyakit berbanding yang tua . antara keluarga aku , aku la yang paling banyak menda keluar daripada badan . oleh itu , kita yang muda jangan ingat kita tidak mempunyai penyakit walaupun nampak sihat .cuba try test tengok ! :D dan jangan lupa , banyakkan minum air selepas rawatan ni ya . :

berdasarkan apa yang keluar selepas rawatan ni , kakak ataupun orang yang jaga dekat situ mesti bagitau apa sebenarnya yang keluar melalui warna atau rupa bentuk dalam air tu . jadual di bawah menunjukkan serba sedikit apa yang akan keluar daripada badan kita mengikut badan masing-masing .

~ jenis-jenis kototan/toksin yang keluar ~

Baiklah . bagi yang berminat sila rujuk bawah ini :

: DISYORKAN UNTUK MELAKUKAN 12 KALI SELAMA 30 MINIT
: BAYARAN 1 TERAPI RM10.00 SAHAJA .

PERHATIAN !!!!!

"TIDAK DIGALAKKAN KEPADA WANITA HAMIL, MENYUSU ANAK & KANAK-KANAK BERUMUR 16 TAHUN KEBAWAH DAN SESIAPA YANG MEMPUNYAI SEBARANG LOGAM DI DALAM BADAN."

ALAMAT TERAPI : 

NO 1A KG BATU 7, JALAN PENGKALAN HULU, BALING, KEDAH

NO TEL :

013-4705062 (YATIE)
013-4740213 (MAK LONG)

WAKTU OPERASI :

8.00 PAGI - 11.00 MALAM 

Sekian sahaja post aku untuk kali ni . 
"Lebih baik mencegah daripada merawat"
yang baik itu datang daripada Allah dan yang buruk itu semuanya datang daripada aku .
Wassalamualaikum :)

Ya Allah ~

Assalamualaikum ..

Ya Allah ...
mengapakah engkau berikan daku perasaan sakit sebegini ..
cukuplah dengan diriku yang sedang sakit ..
janganlah di kau dekatkan diriku dengan perasaan yang boleh menyebabkan aku terjebak dengan perasaan syaitan yang di rejam ...
Ya Allah ...
jauhkanlah perasaan sayang aku ini terhadap orang yang tidak mengenali erti berkasih dalam Islam ya Allah ...
Ya Allah ...
hanya padaMu aku meminta dan hanya padaMu aku memohon ..
apa yang datang daripadaMu aadalah yang terbaik untukku...
Bukakanlah pintu hatiku ini hanya untuk yang diredhai olehMu dan yang memahami diriku ini ...
Kabulkan lah doaku ini Ya Allah .

Aamiin~ :)

Friday, October 26, 2012

Assalamualaikum :)

Salam kepada teman-temaku .
minta maaf untuk semua . saya agak sibuk sejak dua menjak ni .
dekat uni saya nak dapat wifi memang senang tapi nak menuju ke wifi tu saya agak malas . hehe
banyak cerita yang saya nak sampaikan . baiknya tutur kataku .. hehehe
tapi kalau nak cerita satu-satu sampai bila-bila tak habis kan . :)
baiklah ... semalam merupakan raya haji . keluarga aku tak masuk mana-mana nama korban untuk tahun ni .
tapi aku tetap membantu mereka semua . bahagian perempuan yang aku tolong . takan nak tolong bahagian lelaki . hehe

cerita lain pula . 22/10/2012 hari tu , aku dah cabut gigi besi . :D

~ truely my gigi! ~
ouhhh by the way , gambar ni pun aku guna untuk DP facebook aku . macam yang tertera kat sebelah kanan tu .

cerita lain lagi , aku ada buat satu keputusan yang di luar jangkaan orang Islam .. nauzubillah minzallik !!! tapi alhamdulillah Allah banyak beri petunjuk melalui firasat dan melalui kata-kata orang aku sedar bahawa tindakan aku itu salah . :) alhamdulillah syukur .

mengenai hal cinta , aku dah tidak mempunyai siapa-siapa pun kini .. hanya menunggu kasih yang suci daripada Ilahi ..... InsyaAllah .

tu sahaja cerita untuk kali ini .. wassalamualaikum . :)

Thursday, June 28, 2012

Syukur~ :)

Assalamualaikum....
dah lama aku tak update blog ni... dah lame sangat2... dah dekat 2 bulan menghilang.... now... i am back to write new interesting story about me since i have been missing for a long time. :D
first of all, i have broke up with BADROL BAKHTIAR.. not me asking him to broke up but he is.... he said that he can;t love me anymore and he said he cannot make me happy like other couple... who said i am not sad.. i really2 sad but i accept all that because i have already feel that he will broke with me.... but never mind.... and don't worry... i never cry when he wanted to broke up with me... never and i won't cry for someone that didn't appreciate me.. ~the end~

after that USTAZ came back to me... aku bukan cakap aku ni PLAYGIRL!!!!!!!!! but at first i think it was joking... but then he said that he is serious in this matter~ errrr.... ermmm..... i cannot think!!! but i am happy to choose him as my future mate~ :p and kalau ada jodoh (aamiin) aku dan dia akan bersama dalam ikatan yang sah.. wow!!! is this me?????  harap2 kami kekal selama2nya.. :) oopppssss.... lupe.... ME & USTAZ = 27062012 .. tarikhnya... declare?????? ermm........ hehehehhe... malu lah! ~^,^~ tapi aku nak mintak maaf dekat ustaz sebab walaupun dah bertahun2 aku kenal dia tapi aku masih tak dapat kenal hati budi and siapa diri sia sebenarnya.... saya minta maaf.... so lepas ni PAK USTAZ!!! rajin2 la bagitahu siapa diri awak yeee??? hahhah :p

this picca is credit to USTAZ AS! :

~MINTA MAAF SENYUMAN HUDUH~

to sahaja daripada aku kali ni.. wassalamualaikum. :)

Thursday, April 26, 2012

ALHAMDULILLAH :)

assalamualaikum semuaaaaaa..
hari ni aku nak bercerita sikit tentang apa yang jadi hari ni..
awal pagi lagi aku dah bangun hari ni sebab nak bersiap2 pergi taiping jumpa doktor gigi..maklom lahhh...pakai pendakap kan.. :D
then....lepas siap2...kami pergi hantar mak aku pergi ke pejabat....and secara kebetulan pulak hari ni mak aku kena pergi ke melaka sebab ada sukan antara Akauntan2 Negara berlawan....mak aku masuk game dart je.. :D
lepas tu kami pergi makan2 dulu...then hantar mak aku...tapi sebelum kami keluar rumah tadi..aku sedaya upaya kelam kabutnya on9 kejap sebab nak tengok result untuk sem 2 aku..huishhhhh...cuak kot sebab risau kalau2 result aku tak bagus then bagitau mak aku....mak aku sedih tak dapat main game dgn elok...sian mak aku..tapi ALHAMDULILLAH!!! berkat doa semua orang Allah beri aku peluang untuk menggembirakan hati ibu dan bapa aku.. :) pointer aku meningkat la sikit berbanding sem lepas...sem lepas 3.33. sem ni 3.41.. ALHAMDULILLAH  sangat2....tak terkira betapa happynya aku dapat gembirakan mak dan abah aku hari ni..
hah! la ni aku rasa bersalah sangat2 dekat BADROL BAKHTIAR  aku ni...hurm...
pointer dia menurun daripada sem lepas...sem lepas 3.01...tp sem ni 2.96.. aku rasa bersalah sebab...adakah sebab aku dengan dia result dia menurun???? hurmmmm entah lah....


wassalamualaikum :) :(

Tuesday, April 10, 2012

ASSALAMUALAIKUM!!!!!!!!!!
hari ni adalah hari pertama aku bekerja..huhuuhuhu...
aku kerja dekat kedai runcit depan umah aku je......
heheheheh
untuk seminggu ni aku kerja sebagai.......

mula2 tu aku ingat memang senang la...alaaaaaaa...kacang je....
scan2 tekan tu tekan ni done!
seronok je wat keje sejam awal tu...

tapi lepas berjam2..kepala aku dah start pening...and bila nak dekat jam sepuluh malam 
aku dah beron ya amat...
kerja dia susah kot...customer bukan betol sangat!!!
huh!!!
sampai aku silap kira..then apa lagi...
bila dah abis nak tutup kedai..
SHOT seringgit...aiyooo... =="
nasib baik la madam tak marah.. :)
pening palo den eh kojo sehari bawu..huishhhh! 

tu je ak nak bagitau....
hari ni aku penat sangat kerja..

ouhh!!!! BTW!!!!!
aku kerja untuk minggu ni selasa sampai khamis dari jam 1pm - 10pm...
jumaat je jam 10am-7pm..
ada dua shif... 
terima je lah.. 
tapi pape pon aku happy sangat2...
:p
:D

wassalamualaikum :)

Friday, April 6, 2012

Nak tawu something tak ? ! ^^,

 okayh you all........
Assalamualaikum..nampak gambar dekat atas tu kan????
nak taw siapa??hik3
ni bukan badrol bakhtiar saya lah!!!!!
ni cuma orang yang aku minat since form 1..tapi sekarang tak lah.....
siapa lah aku ni dia nak pandang.... :)
ok nama dia...
Azlan Iskandar Norani..
sebaya dengan aku..
cuma dulu waktu f1 dialah lelaki yang terpendek dalam batch aku..hehehehe
tapi sekarang boleh la nak kata same tinggi dengan aku or tinggi sikit..handsome kan??? :p
muka dia matured sangat2.. :p

OMG!!!!
ok aku tak minat pada body dia tu..cuma lengan dia tu aku suka and his face!!!!!
menarik kan???
tapi sayang..dia dah berpunya..
(aiiikkk??ko nak dia ke jia oittt!!!! )
:p memain je lah.....

ok ni bukan awek dia kayh...
aku nak tunjuk body dia tu je.. :)
pendek isnt it?
bia lah yang muka tu aset!!!!
bagi korang tgk rupe dy berbaju plak.. :p
okayh sambung lagi...dia dari dulu lagi pemain boling terhandal....
boleh laaa.. :p

ok.......................
this is the last one..
yang sebelah ni confirm awek dia...hurmmmm
comel budaknya..aku bukan nya jeles....
sehensem mana pown dia tapi kalau tak boleh nak bimbing aku (if aku dengan dia la)
nak wat apa kan??? :)
tapi satu agi!!!!
bia ta hensem senang sebab tade la rmi org tergila2kan kekasih aku..
tayah la aku banyak madu..
:p
tu sahaja...

wassalamualaikum 
^^,